Petra’s Blog

Studeni 23, 2008

Brucošijada FER-a 2008.

Filed under: Uncategorized — Oznake:, — petrablaskovic @ 5:05 pm

Jedna od najvećih studentskih dilema je gdje izaći u subotu navečer. Ovu subotu, 22.studenog, većinu mlade populacije privukla je najbolja i najveća zagrebačka brucošijada, brucošijada FER-a koja se ove godine održavala u popularnom Studentskom centru u organizaciji Kluba studenata elektrotehnike i računarstva (KSET-a). Brucošijada koja se na propušta, na koju se dolazi i iz drugih gradova, sve u svemu je privukla najmanje brucoša istoimenog fakulteta, a najviše starije generacija sa svih fakulteta Zagreba i šire. Cijena ulaznice iznosila je 75 kuna na dan koncerta, 55 u pretprodaji, a 35 za brucoše FER-a.

DJ Floor, Brucošijada FER-a

DJ Floor, Brucošijada FER-a

Plakat Brucošijada FER-a

Plakat Brucošijada FER-a

Nastupili su, između ostalih, My Buddy Moose, Antenat, WelcominCommittee in Flames, Six Pack, legendarna Marina Perazić, srpski reper Ajs Nigrutin i Timbe te DJ Mambo Kurt. Dobra zabava je bila zagarantirana, kao što je i najavljeno, organizatori su održali sva obećanja. Ispred SC-a, studenti su se počeli okupljati oko 11 sati navečer, a čekanje u redu za ulaz se odužilo do ponoć. Veliki redovi za garderobu i šank također nisu uspjeli uništiti dobru atmosferu ni nastupe koji su uslijedili.

Koncerti su organizirani na dva kata, četiri pozornice, a vrsta glazbe je zadovoljila sve ukuse. Na donjem katu, na glavnom stage-u, veliku euforiju je izazvao punkerski bend Six Pack iz Smederevske Palanke koji su počeli nastup sa malim zakašnjenjem. Nakon njih, većina publike se prebacila na drugi kat i uživala u domaćem timu DJ-eva deMode i njihovim gostima Mistakemistake, kolektivu koji kombinira elektro zvuk s reggaeom ili garage-2stepom, a nastupili su i na zadnjem EXIT festivalu u Novom Sadu.

Za najveću atrakciju večeri slovio je DJ Mambo Kurt koji je svojim nastupom oduševio publiku. Na kraju se na opće oduševljenje prisutnih bacio u publiku, a ona ga je nosila na rukama.

Zvuci glasne glazbe i još glasnije publike trajali su do ranih jutarnjih sati, a u izmjenjivanju glazbenika, po meni, najveći usklik dobili su srpski reperi Ajs Nigrutin i Timbe koji su nastupili zadnji, i nakon bisa, do kraja „istrošili“ publiku.

– Brucošijada FER-a je i ove godine dokazala zašto nosi titulu najbolje!- izjavila je studentica ekonomije koja je ostala do samog kraja.

Nastup Six Pack

Nastup Six Pack

Brucošijada je u potpunosti ispunila očekivanja, uz male nedostatke u organizaciji i preveliku gužvu, te je trajala do prvih jutarnjih tramvaja.

Najbolji trenutak večeri uslijedio je na samom kraju. Na zatvaranju KSET Caffee-a na gornjem stage-u kao zadnja pjesma sa razglasa se čula Moja domovina. Euforija studenata je bila savršena slika za završetak večeri.

Uostalom, poslušajte, i sami prosudite je li autorica teksta stvarno u pravu.


Oglasi

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: