Petra’s Blog

Siječanj 2, 2009

Koliko para, toliko muzike

Filed under: Uncategorized — Oznake:, — petrablaskovic @ 3:06 pm

Novu 2009. godinu dočekala sam na malom, prekrasnom otoku Hvaru. Poznato ljetno odredište  svjetskog i domaćeg jet seta, grad Hvar,  s velikim  hotelima, kavama od 14 kuna i bogatom povijesnom i kulturnom baštinom.

Hvarski trg

Hvarski trg

Ovogodišnji provod za doček 2009. na trgu spomenutog grada, definitivno će mi ostati u sjećanju. Dan je bio hladan i svjež, bez oborina i jakog vjetra, očekivala se vedra noć. Petarde i slična pirotehnika naglašavala je poseban dan još od ranog jutra. Stiže nova godina!

Band Problemi

Band Problemi

Pozornica je bila spremna još dan prije, ali plakata o bendu koji bi trebao nastupiti nije bilo nigdje. Moji dragi ljudi i ja spustili smo se do trga oko 22 sata, a dočekalo nas je slijedeće. S pozornice, jako dobar zvuk i poznate pjesme, privukle su nekoliko stotina ljudi. Bend pod imenom Problemi, kako doznajem, svira na full play back. Sastoji se od pjevača koji otvara usta u ritmu pjesme, držeći nekakvu spravu nalik mikrofonu, klavjaturistice koja svira na kutiji s natpisom TOŠIBA, bubnjara koji udara po kutijama raznoraznih natpisa, između ostalih i “koliko para, toliko muzike!” te dvije “gitare”, točnije dva vesla ili metle za potpuni dojam. Cijela pozornica ukrašena kao prizor iz predstave, bez pravog benda, ostavila je publiku u čudu. – Ne znam što se dogodila, ali momci su zanimljivi!- komentirali su neki. Ipak, bilo je i onih kojima se bend nije dopao. – Pa ne možeš svirat na play back, zaboga, Nova Godina je!- dobacio je mlađi hvaranin. Napokon sam ugledala jedan plakat u izlogu Turističke zajednice i pročitala objašnjenje: “… recesija, pretilost, oblačni Hvar…ovo je godina PROBLEMA!…Ispratimo staru i dočekajmo novu u vedrijem raspoloženju!…” Sretan Božić i Nova godina

Bend je ipak zadržao jako dobru atmosferu, a i uštedio koju kunu Turističkoj zajednici Hvara. Pod sloganom “Kupujmo hrvatsko-slušajmo hvarsko”, čuli su se hitovi domaće i strane produkcije, a u novu godinu smo uplovili uz zvuke Prljavog Kazališta. Odbrojavanje do nule i sretna nova godina svima! Nadajmo se da će 2009. donijeti obilje, anoreksiju i, nadasve, sunčani Hvar!


Oglasi

Blog pokreće Wordpress.com.

%d bloggers like this: